★ Gratis Verzending ★ Persoonlijk Kraamcadeau ★ Vanaf €35

Een kraamfeest of babyborrel organiseren 

Kraamfeest of babyborrel organiseren

Gefeliciteerd jullie zijn ouders geworden! Nu is het natuurlijk tijd om dat te vieren met een kraamfeest of babyborrel. Maar hoe organiseer je een kraamfeest? Wij gaan je helpen aan de hand van wat handige tips. 

Wie nodig je uit op een kraamfeest? 

In tegenstelling tot de baby shower is een kraamfeest voor beide ouders en natuurlijk het nieuwe kleine wonder. Je kunt je kraamfeest zo groot of klein houden als je wilt met een intieme kleine kring familie en vrienden of een groot spektakel van iedereen die je kent. Iedereen met wie je graag dit moment wilt delen kun je dus uitnodigen. Maar het is vooral belangrijk dat jullie veel plezier hebben deze dag en dat het een comfortabel blijft voor de baby en jullie.

Waar geef je een kraamfeest?

De locatie hangt natuurlijk af van het aantal gasten. Een klein feestje is meestal goed thuis te houden. Voor een groter feestje is het handig om een locatie af te huren zoals een restaurant, café of zaaltje.

Het thuis houden van een babyborrel is natuurlijk heel leuk en gezellig, maar denk eraan dat je achteraf ook met de rommel zit. Vraag vooraf of een vriendin, zus, moeder of wilt meehelpen opruimen. 

Baby op de arm

Hoe versier je een babyborrel? 

Genoeg ideeën en inspiratie kun je vinden online, Pinterest staat er vol mee! Vaak wordt er net zoals tijdens een baby shower gekozen voor de kleur blauw of roze, maar je kunt ervan maken wat je wilt. Je kunt ook voor een thema gaan denk aan een jungle- of prinsessenfeestje. We raden je vooral aan iets te kiezen wat jullie zelf ook echt leuk vinden aangezien de kleine nog geen benul heeft van decoratie en thema's.

Wanneer je op locatie een feestje geeft kunnen er beperkingen zijn, denk hierbij aan geen punaises in de muren steken of vanwege brandveiligheid geen slingers of ballonnen tegen het plafond.  

Kraamfeest versiering

Hapjes en drankjes tijdens een babyborrel

Het meest traditionele is natuurlijk beschuit met muisjes, voor een jongetje in het blauw en voor een meisje in het roze. Toch zie je tegenwoordig ook steeds meer andere en creatieve hapjes voorbij komen. Hieronder een lijstje met wat leuke en lekker tips:

-1. Lange vingers met muisjes, eigenlijk een moderne variatie op beschuit met muisjes maar net wat anders.

2. Cupcakes die matchen bij je thema.

3. Cakepops een leuk alternatief voor cupcakes die ook nog eens meteen heel decoratief op tafel staan.

4. Borrelhapjes, mocht je wat later op de middag je kraamfeest of babyborrel organiseren dan kun je natuurlijk je gasten ook warme hapjes voorschotelen.

5. Taart, want een feest is natuurlijk niet compleet zonder een taart.

Je kunt natuurlijk ook een combinatie van de hierboven genoemde hapjes en lekkernijen maken om een mooie buffettafel te creëren. 

Kraamfeest hapjes

Wat geef je als kraamcadeau?

Er zijn duizenden verschillende dingen die je cadeau kunt doen als kraamcadeau. In de volgende artikelen kun je wat originele en leuke ideeën op doen voor wat jij de kleine hummel en kersverse ouders cadeau kunt doen:
Gepersonaliseerde kraamcadeaus
Top 5 kraamcadeaus

Kraamfeest cadeau