★ Gratis Verzending ★ Persoonlijk Kraamcadeau ★ Vanaf €35

Hoe organiseer je een baby shower?

Baby shower organiseren

Baby showers worden steeds populairder in Nederland. We kennen allemaal de babyborrel of het kraamfeest na de geboorte van je kleine wonder, maar wat is een baby shower precies?

Wat is een baby shower? 

Een baby shower is een Amerikaans fenomeen dat in de laatste jaren heel populair aan het worden is in Nederland. Eigenlijk niet een feest voor de baby maar meer voor de moeder. Ze wordt deze dag helemaal in het zonnetje gezet.

Wanneer geef je een babyshower?

Een baby shower wordt meestal in het derde trimester gehouden, denk hierbij tussen de 32 en 36 weken. De reden voor in het derde trimester tussen deze weken is als je het te vroeg houd onder de 20 weken is er nog een kans dat de zwangerschap niet goed verloopt.Houdt je het feestje later dus na de 36 weken dan is de toekomstige moeder al bijna uitgeteld en moet je rekening houden met minder energie, mobiliteit en het feit dat het kindje te vroeg kan komen.

Toekomstige moeder

Wie organiseert de baby shower? 

Meestal wordt een baby shower voor je gegeven, dus organiseer je hem niet zelf. Soms zijn het verrassingsfeestjes soms ook niet, dit is heel persoonlijk en afhankelijk van hoe de toekomstige moeder zich voelt tijdens haar zwangerschap. Maar wie organiseert het feestje dan? Vaak zien we dat een zus, beste vriendin of hecht familielid de taak op zich neemt.

Wie nodig je uit op een baby shower? 

Het meestal een intieme gebeurtenis met je beste vriendinnen, moeder, (schoon)zus, schoonmoeder, tantes en nichtjes. Het is namelijk echt een vrouwen feestje. Echter kun je het invullen zoals jij het wilt, het is namelijk voor iedereen persoonlijk wie ze graag erbij willen hebben.

Waar organiseer je een baby shower? 

Vaak wordt het bij iemand thuis gehouden om het ook zo comfortabel mogelijk voor de toekomstige moeder te houden. Maar het kan in principe overal. Denk aan bij haar favoriete lunchroom of bij een vriendin of familielid, zolang het maar een comfortabele plek is. 

Baby shower high tea

Activiteiten voor een baby shower 

je kunt het net zo gek maken als je wilt. Maar tijdens een baby shower moet je denken aan activiteiten zoals:

- Een high tea, gezellig wat hapjes doen en thee leute met iedereen.

- Spelletjes, je kan ze zo gek mogelijk verzinnen van geblinddoekt luiers omdoen tot baby hapjes raden.

- Mocktails maken (alcoholvrije cocktails), doe dit zelf of laat een echte mixoloog komen.

- Rompertjes of slabbetjes versieren

- Een zwangere buik beschilderen

- Verwenmiddag, maak er een thuis spa.

Cadeaus voor een baby shower 

Vaak zie je net als op een kraamfeest veel slabbetjes, speentjes, rompertjes en knuffels langskomen als cadeaus. Wij vinden dat je ook best wel out of de box mag denken en met iets unieks mag komen. Hier onze cadeautips:

1. Een geboorteposter cadeaubon, de kleine is er nog niet dus een geboorteposter zelf zit er nog niet in nu. Maar wat wel een leuk alternatief is is een cadeaubon voor een geboorteposter zodra de kleine hummel op de wereld is kunnen de ouders dan een mooie geboorteposter van hun baby op schaal laten maken. 

2. Een zwangerschaps- of baby fotoshoot. 

3. Een baby shower boek waar alle gasten een berichtje schrijven voor de moeder en baby. Zo kun je later terugblikken op alle lieve wensen die iedereen jullie en de baby gedaan hebben. Je kunt er ook nog later foto's van de baby shower aan toevoegen.

4. Een leuk baby boek. Zodat ze in de toekomst veel voorleesplezier samen kunnen hebben .

Baby shower cadeau ideeën

Gerelateerde blogs